sök

tisdag

Nu skiter jag i allt annat.

...och påtar i rabatten. 


 Det är bland det bästa jag vet. Att känna jorden mellan fingrarna (har aldrig fattat det där med planteringshandskar), vända på bladen, kolla på knoppar,  titta på hur dem har växt den senaste tiden. Sen när jag påtat klart, vilket kan ta ca.4 timmar, eftersom jag gör det i maklig takt, med pauser emellan,  så brukar jag titta. Jag sitter och tittar på rabatten. På jorden. På växterna. På knopparna. 
(Jag vet att jag inte är ensam om att ha en sån här relation till påtandet, H A N N A!)


 Jag tittar på myrorna som promenerar där, tänker mig att det jag skapat är som en grandios park för dem. Lyssnar på fåglarna. Och känner mig lite stressad OCH peppad inför att införskaffa jord med lågt PHvärde, så att jag kan sätta ner hortensiorna snart. 


Med en röd (eller lime-grön) långsamväxande japansk lönn bredvid. 


Sen tänker jag på alla jag känner. Dem som jag har träffat, vissa bara lite flyktigt och hastigt, andra lite närmare.


Jag tänker på dem länge. Var och en får liten stund. Och på vilka personligheter alla har, och hur jag påverkas av dem, och dem av mig. Sen tänker jag på några platser jag varit på. Ibland på alla. En liten stund, var och en. Det här tar  tid, det förstår ni ju. Och det får det göra. Man får ta tid. 

Man får. 

Foton: Mark Law  Mode: Jeremy Tan


Nu kom jag att tänka på min syster. Vars motto är just det; 
Man får. 
Ska ringa henne nu. Hej.


1 kommentar:

Hanna Bomler sa...

VILL ALDRIG MER GÖRA ETT INLGG PÅ BLOGGEN JUST FÖR ATT DET HÄR ÄR DET FINASTE INLÄGGET EVER!!BILDERNA.VILL VA EN AV DOM DÄR KILLARNA OH SÅ FINT!!FÄRGERNA!LJUSET!